QSC je priznati svjetski lider u dizajniranju i proizvodnji profesionalnih audio/video sistema sa dugom tradicijom od skoro pedesetak godina. Poznati su po proizvodnji pasivnih i aktivnih zvučnih kutija za restorane bašte, kao i za klubove, pojačala sa ugrađenim digitalnim procesorima signala (DSP), digitalnim miksetama, Line-Array sistemima i mnogim drugim proizvodima. Jedan od najpopularnijih proizvoda posljednje dvije godine svakako je TouchMix serija digitalnih QSC mikseta, koje su prvenstveno namijenjena muzičarima, produkcijskim profesionalcima za nastupe uživo ili kućna višekanalna snimanja. TouchMix miksete korisnicima pružaju fenomenalno iskustvo i odličan zvuk. Svi modeli omogućavaju daljinsku bežičnu kontrolu putem iOS i Android uređaja. Ove miksete imaju sve značajne i funkcije koje želite i očekujete u naprednoj konzoli za profesionalce. Ako ste povremeni korisnik, TouchMix vam nudi i preinstalirane postavke, intuitivno navođenje i jednostavne module koji će vam pomoći da što brže i jednostavnije dođete do zvuka koji želite. U svakom slučaju, kada isprobate TouchMix shvatićete zašto su inženjeri zvuka širom svijeta oduševljeni ovim uređajima, te ih smatraju jednim od najboljih na tržištu. QSC je na tržište lansirao tri nova modela mikseta: TouchMix-30, ProTouchMix-16 i TouchMix-8, koji će uskoro biti u našoj ponudi, a osim mikseta uskoro i ostali proizvodi iz ponude QSC-a.

Euro-Unit je od sada generalni distributer QSC-a za Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Albaniju i Kosovo.

Tuesday, 14 March 2017 13:37

Prva YMFE stipendija u Crnoj Gori

Na Muzičkoj Akademiji na Cetinju 28. februara održano je prvo takmičenje za pijaniste u saradnji sa našom kompanijom i Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE). U drugoj fazi takmičenja učestvovalo je 5 finalista, a tročlani žiri je za najboljeg odabrao studenta prve godine Darka Tomičića kojem čestitamo na osvojenoj stipendiji.

Monday, 13 March 2017 21:38

Yamaha Commercial Installation Solutions

U saradnji sa našim partnerom, kompanijom Yamaha, prošle sedmice organizovan je seminar na kojem smo imali prilike da se uvjerimo u visok kvalitet zvuka Yamahinih zvučnika iz serija VXS,VXC i VS. Modeli iz ovih serija su namijenjeni fiksnim instalacijama u u restoranima, kafe barovima, sportskim centrima, shopping molovima, a mogu se koristiti kako za unutrašnje tako i za prostore na otvorenom zahvaljujući vodootpornoj zaštiti.

Yamahin inženjer Gerrit Carstens detaljno je objasnio proces projektovanja audio sistema, programiranja i kontrole kompletnog sistema putem matriks procesora MTX-5D.

Pored zvučničkih sistema, predstavljeni su i upravljački kontroleri kao i digitalna pojačala iz serija, MTX, XMV I MA.

Kompanija Euro-Unit svojim klijentima pruža kompletnu tehničku podršku od projektovanja audio sistema do krajnjeg izvođenja i instalacije po sistemu ključ u ruke.

Monday, 13 March 2017 21:37

Prince – Piano and a Microphone Tour

Samo par dana prije smrti jednog od najuticajnih umjetnika 20. vijeka, Prince Rogers Nelsona, korporacija Yamaha je izradila i isporučila specijalno dizajnirani koncertni klavir, model Yamaha C7X u Purple boji prema željama legendarnog umjetnika.

Ovaj klavir je trebao biti njegov centralni instrument na bini u nadolazećoj "Piano and a Microphone" turneji. Prince je 12. aprila na svom Twitter nalogu podijelio oduševljenje zbog ostvarene saradnje, a samo par dana kasnije je i otkrio ovaj klavir prilikom improvizovanog koncerta u njegovom Paisley Park studiju.

Nažalost, ovaj nas je umjetnik prerano napustio u svojoj 57. godini, ali je ostavio iza sebe bogatu muzičku enciklopediju u kojoj će sigurno i naredne generacije uživati.

Monday, 13 March 2017 21:35

Euro-Unit Piano Days 2016

Kompanija Euro-Unit u saradnji sa Muzičkim Centrom Crne Gore, organizovala je tokom trajanja A-Tempo festivala od 13. do 24. aprila prezentaciju prestižnih koncertnih klavira dva najveća svjetska proizvođača Bösendorfer i Yamaha.

Za ovaj jedinstven događaj u okruženju koji se po prvi put održao u Crnoj Gori, obezbijedili smo modele Yamaha CFX i Bösendorfer Model 225 koji su bili izloženi u ovom periodu u prostorijama Crnogorskog narodnog pozorišta, gdje su svi zainteresovani bili u mogućnosti da isprobaju i uživaju u ovim prvoklasnim instrumentima.

Klaviri, čija vrijednost prelazi 300.000 eura, predstavljaju sam vrh ponude ova dva proizvođača, a Yamahin najveći flagship model CFX je prije samo par mjeseci na 17. međunarodnom takmičenju pianista Frederic Chopin u Varšavi bio najpopularniji model među učesnicima.

Kompanija Euro-Unit je ekskluzivni distributer Bösendorfer klavira za teritoriju Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije i Kosova, i ekskluzivni distributer Yamaha brenda za teritoriju Crne Gore i Hrvatske.