9. Mart 2018.

Silver Sky – PRS gitara s potpisom Johna Mayera

PRS Silver Sky električna gitara je rezultat bliske saradnje između Grammyjem nagrađenog muzičara Johna Mayera i Paul Reed Smitha. Gitara je bila u razvoju i izradi više od dvije i po godine. Radi se o gitari prepoznatljivog izgleda inspirisanom “vintage” instrumentima, ali s druge strane predstavlja nešto sasvim novo za PRS. Ovaj model se temelji na Mayerovim i Smithovim omiljenim elementima starih gitara iz 1963. i 1964. godine, što je na kraju rezultiralo idealnom verzijom “vintage” gitare s pickupom s jednom zavojnicom. Prilikom izrade, velika pažnja je posvećena svakom detalju, i to je ono što ovu gitaru razlikuje od ostalih.

Neke od prepoznatljivijih specifikacija gitare uključuju oblik glave, tunere, vrat i fretboard, bridge, pickupove i elektroniku. Oblik glave temelji se na prepoznatljivom PRS dizajnu, ali je preokrenut i prilagođen Mayerovom stilu sviranja, kako bi zadržao potrebnu dubinu žice iza nuta za bolje štimanje instrumenta. Tuneri su tradicionalni “vintage” closed-back tuneri s locking sistemom. Profil vrata je rađen prema “vintage” modelima iz 1963./1964. godine, a fretboard ima radijus od 7,25″. Onog trenutka kada uhvatite vrat gitare, jednostavno će sve doći na svoje mjesto. Kao i tuneri, tremolo je klasičnog dizajna sa PRS tremolo ručicom i Gen III knife-edge šarafima. Bridge je podešen tako da u neutralnoj poziciji tremolo pločica leži na tijelu gitare, te je moguće jedino spuštati ton. Održavajući bridge u kontaktu s tijelom, gitara je akustički glasnija, što poboljšava odnos signala i šuma single-coil pickupova. 635JM single-coil pickupovi zvuče vrlo zaobljeno i puno s muzikalnim visokim dijelom spektra.

Ostale specifikacije visokog kvaliteta koje nudi ova gitara, uključuju bone nut, oblikovanu metalnu pločicu s utičnicom za lakše u kabla, nove potenciometre, pragove koji su nešto manji od onih na ostalim PRS gitarama, a tu je i PRS double action šipka (dostupna s prednje strane glave za jednostavnije korištenje).

Silver Sky gitara dolazi u četiri boje: Onyx, Frost, Horizon i Tungsten.

To nije sve

Kako bi proslavili novu PRS Silver Sky električnu gitaru (John Mayerov model s potpisom), PRS će prvih 500 gitara dostaviti u posebnom limitiranom koferu koji je izrađen po PRS standardima. Zato budite brzi i osigurajte svoj model prije nego što bude rasprodan, jer će ih u Europi biti dostupno samo 125. Nakon prvih 500 gitara s koferom, Silver Sky gitara će biti dostupna s kvalitetnom PRS futrolom.

Ove modele možete poručiti već kod nas, a isporuka je moguća nakong 30. aprila.